Какви са модерните решения пред една търговска компания?


.

При търговските компании, бизнес средата е изключително конкурентна и динамична. Да имаш точната информация навреме позволява да се взимат последователни и правилни решения, които да гарантират конкурентно предимство и устойчив растеж. В Coriti ясно осъзнавахме това и още от самото ни начало се стремим да интегрираме всички нужди на тези наши клиенти в системата. Резултатът няколко години по-късно е удовлетворяващ – бизнесът на нашите клиенти расте, а ние се радваме на продукт, който наистина прави разликата и променя играта.

В тази статия ще засегнем редица дребни функционалности в тяхната базова форма. При нужда те биват развити така че да осигурят нужната перспектива. Тяхната съвкупност дава възможност информацията да достига в реално време до мениджърския екип и му позволява да прокара своите идеи за развитие на продажбите и подобряване на ефективността.

 

Бърз и гъвкав пренос на информация

Системата е създадена да спести време и усилия на всеки един човек от екипа, за да може той да е максимално отдаден на това, за което му се плаща. Всеки има лесен и бърз достъп от всяко едно устройство с интернет до нужната му информация. Значително се намалява комуникацията между служителите с цел получавване на информация – всичко е на едно общо място, където може да бъде намерено при нужда.

Въвъждане на информация в системата също е издигнато на едно ново ниво. Абсолютно се премахва двойното въвеждане на информация, а начинът по който търговските представители отчитат нови поръчки е лесен, интуитивен и се случва в реално време.

 

Улеснени и модернизирани процеси за събиране на поръчките

Предлагаме решение, което следва последните тенденции. Поръчките се взимат на място при клиент в удобен интерфейс, с което и да е устройство с връзка с интернет.
Напоследък наложихме тенденция това да се случва от телефони – лесни за ползване, няма нужда търговеца да се учи на нов тип устройство, по-добра издръжливост на батерията, по-лесна поддръжка и по-голяма бързина и функционалнот. Разбира се, ако изберете вайзори също е възможност, с която системата си пасва идеално.

 

360 градусов поглед върху всеки един клиент.

Чрез внедрена бизнес система, виждате всички продукти, купувани от даден клиент, виждате и тези, които вече не се купуват от него и информация за това как и кога предпочитат да протече работата им с вас. ERP софтуерът осигурява интеграция между финансовите, складовите и пълната гама от информация за клиентите, която позволява на дистрибуторите да предоставят по-добро обслужване на клиентите си.

 

Следене на работата на търговците

ERP Сисистема – следене на търговците

Търговският представител е лицето на бизнеса пред клиентите. Според нашите клиенти трудно се попада на съвестен кадър, който да запомня всички „обещания“ и гонещ зададените цели. Вече не е нужно да разчитате на честността на служителя – можете да видите неговия мършрут, в който и да е ден и посетените от него точки. Като съпоставите тази информация с тази от продажбите става лесно да разберете къде е проблемът и дали служителят е лоялен на компанията и дава всичко от себе си.
Тази функционалност в системата има и друг плюс – може да бъде експортирана и така да се спести писането на пътен отчет.

 

Локация на обектите – лесно визуализиране на райони

CRM визуализация на клиентите по региони

Друго удобство на системата е възможността да се визуализират обектите на картата. Така лесно може да добиете представа за наситеността на даден регион или пък просто да проверите къде точно се намира даден обект, за да го посетите лично без да има нужда да звъните на отговорното лице. Това ви дава свобода да упражнявате контрол и да правите лесно изводи за ефективността на трасетата на търговските представители.

 

Поддържане и управление на склад

Складът винаги е динамичен при този тип компании. Клиентите са претенциозни и очакват винаги всичко да е на склад. “Out of stock” е бич и трябва да бъде елиминаран, за да е успешна една компания.
Системата за управление на инвентара трябва да е в състояние да поддържа голям набор от продукти и да има способността да предскаже точно за бъдещи нужди на фирмата. Така, системата ще осигури необходимата информация за поддържане на правилните налчности. Coriti Ви помага като предоставя гъвкаво необходимата информация за наличности, излезнали продукти и дори сама прави прогнози за следващи периоди.

Отделно е изключително важно при правене на поръчките да няма грешки, защото тяхното корегиране е скъпо и от към време и от към пари. Разработили сме няколко процеса в този контекст, така че да може системата максимално да пасне на капацитета на работниците в склада и нивото на мониторинг, което искаме да постигнем.

 

Доставки

Coriti има интеграция с големите фирми за доставка в България и предлага опция за всяка поръчка да се генерира товарителница само с няколко клика. След това тракинг номера бива запазен в системата и проследяването на поръчката дали е пристигнала се случва автоматично пак от системата. Процесът става изключително лесен и бърз, така че ако математиката ви излзиа със сигурност ще се замислите и вие дали да не започнете да доставяте по такъв начин на клиенти.

Таргет система

Всеки добър мениджър знае, че от търговците трябва да се изисвка, да бъдат мотивирани и форсирани ежемесечно за постигане на резултати. Месечните планове са нещо без което реално не може. При други системи забелязахме, че подобна опция или не съществува, което прави комуникацията им трудна и не ефективна или е доста лимитирана.
Ние разработихме решение, което позволява вие сами да изберете свои собствени таргети – брой клиенти, брой обекти, обороти, обекти на дадена категория, брой заявки и други, които вие сами измислите и успеем заедно да дефинираме математически в системата.

Тази екстра позволява не само вие, но и самите търговци да следят собствения си прогрес по време на периода.

 

Промоции

Виртуални продукти

Виртуалните продукти позволяват да комбинирате различни продукти по вид и брой в един пакет и ако желаете да дефинирате отделна цена на този пакет. Те са страхотно допълнение към арсенала на всяка една дистрибуторска компания. Те дават гъвкавкост и нови възможности за един различен подход на ритейл и ‘key account’ пазара.

Промоции и проследяването на резултатите от тях

Осъзнахме нуждата на клиентите ни да правят различни по вид промоции. Да имат гъвкавост да експериментират и да проверят сами кое работи добре на пазара. Затова със всеки клиент разработваме система, която позволява провеждането на различни по тип промоции за различни по дължина периоди.

Примери са месечни промоции 10+2 на продукт А, или 5 продукта А + 5 продукта Б = 10% отстпъка на тези продукти. Реално можем да вкараме всяка промоция, която успеем да дефинираме в математическа логика.
Все по-често ни се случва клиентите да имат проблем с проследявнето на резултатите от дадена промоция. Точно затова работим заедно с компаниите, за да развием решения и отчети за проследимост на тази информация.

 

Персонализирани отчети на 1 клик разстояние

Едно от най-големите предимства на ERP системите е възможността за взимане на различни видове данни, съпоставянето им в различни части на бизнеса и като резултат представянето им в качествен отчет, които позволява на управленския екип информирано взимане на решения. Както е най-голямото предимство, така и най-голямата трудност за изпълнение от повечето бизнес системи.
В Coriti вярваме, че всяка фирма следва да има достъп до информацията, която вече е въвела във вида, в който има нужда. Затова ако някой от нашите генерални отчети има лимитация или е нужен съвсем нов вид анализ – изграждаме персонализирани отчетни страници специално за нуждите на този клиент. Това дава независимост и свобода на нашите клиенти.

 

За финал – силно персонализиране, където е необходимо

Coriti.com предлага разнообразни решения за различни индустрии и нужди. В самата си основа системата е замислена така, че да е крайно гъвкава и лесна за настройване според нуждите на клиента. Такава е и систуацита с решенията за търговски компании – реално можем в текущата система да осъществим всяка ваша идея и решение, за да може компанията ви да достигне пълния си потенциал. Ние сме отзивчиви и обичаме предизвикателствата, ще опитаме да осъществим вашата идея, едистнственото ни условие е вие да знаете как и какво точно искате да постигнете с дадена функционалност.
В Coriti вярваме, че търговецът трябва да мисли само за продажбите и да не си губи времето с бюрокрация. Затова сме изградили и подобна система, която елиминира взимането на поръчки на ръка, двойното въвеждане, отчетите в края на деня, пътните отчети и губенето на време в търсенето на информация от друг служител на компанията.

Днес ви представихме пример от нашата работа, който вярваме, че ще бъде полезен и ще обясни нагледно така сложните и дълги процеси при дистрибуторските компании и как точно би се улеснили и обединили в една модерна система.