Excel е основният ви формат за обмен и съхранение на данни? Време е да помогнете на вашия бизнес


.

В днешния забързан бизнес свят ефективността е ключът към успеха. Всяка минута е от значение и фирмите не могат да си позволят да губят време в ръчни процеси, които лесно могат да бъдат автоматизирани. И все пак, изненадващо, много компании все още разчитат на остарели методи като електронни таблици в Excel, за да управляват своите важни данни. Въпреки че Excel има своите предимства, той не успява да предложи нужното, когато става въпрос за ефективно управление на сложни бизнес процеси. Това е мястото, където софтуерът влиза в действие.

 

Ограниченията на Excel

 

Excel може да е бил основният инструмент за управление на данни в миналото, но далеч не е перфектен за нуждите на вашия бизнес днес. Ето някои от ограниченията, пред които са изправени фирмите, когато разчитат единствено на него:

 

 

  • Проблеми с цялостта на данните - Файловете на Excel са предразположени към грешки, независимо дали се дължат на грешки при ръчно въвеждане на данни или грешки във формули. Тези грешки могат да имат сериозни последици за бизнеса, водещи до неправилни прогнози и вземане на решения.

 

  • Липса на автоматизация - Работата в Excel изисква ръчното въвеждане на информация, което е бавно и предразполага за грешки, а често и включва изпращане на електронни таблици напред-назад по имейл, което води до объркване коя версия на данните е най-актуална. Липсват му възможностите за автоматизация, които ERP/CRM системите предлагат.

 

  • Ограничен обем - Excel работи добре за малки набори от данни, но с разрастването на бизнеса обемът на данните се увеличава, което прави управлението и анализирането им в Excel трудно.

 

  • Таблиците не си говорят - С Excel обикновено имаме поне дузина различни таблици с информация, които нямат синхронизация една с друга. Това води до трудна проследяемост, повторно въвеждане на данни и неспособност за бързи, и подробни отчети.

 

 

 

 

Решението: Coriti софтуер

 

ERP и CRM софтуерните решения предлагат цялостен подход към управлението на бизнеса, имайки предвид недостатъците на Excel, като същевременно осигурява многобройни предимства:

 

  • Централизирано управление на данниCoriti осигурява общо хранилище за всички бизнес данни, елиминирайки необходимостта от множество електронни таблици в Excel. Това гарантира последователност и точност на информацията в цялата ви организация.

 

  • Опростени процеси Coriti софтуерът автоматизира рутинните задачи, рационализирайки бизнес процесите и спестявайки ценно време. От управлението на инвентара до взаимоотношенията с клиентите, повтарящите се задачи могат да бъдат автоматизирани, освобождавайки служителите да се съсредоточат върху по-стратегически дейности.

 

  • Подобрено сътрудничество - Coriti синхронизира работата на отделните екипи, като позволява на множество потребители да имат достъп и да актуализират данни едновременно. Това позволява лесното проследяване на проектите по етапи и помага на сътрудничеството между различните екипи в реално време, независимо от тяхното местоположение.

 

  • Гъвкавост - За разлика от Excel, Coriti e проектиран така, че да повишава обема и капацитета си заедно с вашия бизнес. Независимо дали сте малък стартъп или голямо предприятие, системата може да се адаптира към променящите се нужди и да поеме без усилие нарастващите обеми от данни.

 

  • Разширен анализCoriti е оборудван с мощни инструменти за анализ, които предоставят ценна информация за вашите бизнес процеси. От прогнози за продажби до тенденции в инвентара, тези справки дават възможност за вземане на решения, базирани на данни, и помагат на бизнеса да остане пред конкуренцията.

 

 

 

Докато Excel е бил достатъчен за основно управление на данни в миналото, той вече не е най-ефективното решение за вашия бизнес. Coriti предлага множество предимства, които Excel просто не може да съпостави, от подобрено съхранение и управление на данните до усъвършенствани анализи. Ако вашият бизнес все още разчита единствено на Excel за управление на данни, време е да обмислите преминаването към  софтуер. Позволете да ви съдействаме и изведете бизнеса си на следващото ниво.