Case Study: Булдент ЕООД - Модул Мобилни Търговци

Case Study: Булдент ЕООД - Модул Мобилни Търговци


Доволни ли сте от вашия търговски екип? Със сигурност винаги може повече, но ако вие сте на тяхно място и имате „непосилните“ планове за изпълнение ще погледнете нещата от друга светлина. Да се изисква повече е правилният подход, но трябва да създадете удобството на търговеца да се концентрира изцяло върху продажбите. 

Ние от Корити смятаме, че когато процесът на работа на търговския екип е тромав, забавя ги и им създава проблеми, е неизбежно това да се отрази на резултатите. Именно затова ви предлагаме решение, което да ви изведе на ново, по-високо ниво.

До края на статията ще ви разкажем малко по-подробно за решението на този проблем, което споменахме в една от предишните ни статии – „Улеснени и модернизирани процеси за събиране на поръчки“.

Създадохме модулът за мобилни търговци и с времето продължихме да го развиваме така, че в момента смеем да твърдим е изключително удобен, гъвкав и бърз.

Към този модул може да се отнесе и функционалността за създаване на маршрути на търговците като изберем 1,2,3 или 4 седмично трасе. Можем към всеки ден на всяка седмица да приложим желаните обекти за посещение. Тази информация се визуализира на търговеца и може да бъде използвана и за допълнителни справки – например „чеклист“ дали търговецът е посетил всички обекти от трасето му.

 

Едно от иновативните удобствата, които внедрихме, е локализация. Тоест когато са в близост до обект, той им излиза като възможност да го изберат с цел създаване на нов документ за продажба. В този случай не е нужно да изписват адреса или името на обекта, а той директно се появява като избор.

След създаване на продажбата има възможност потребителят да бъде насочен към „чеклист“ страница. Чрез нея мениджмънтът на фирмата има за цел да събере важна информация като принуди търговеца да я попълни, за да продължи напред и изпише своята заявка. Подобна информация може да е локализация (GPS местонахождение на обекта), снимка на обекта, „стор-чек“ снимка, кратка анкета за обекта/продукти, допълнителни данни на клиента – например имейл адрес и тн. Този процес се пропуска автоматично ако търговецът вече е въвел нужната информацията при предишно посещение и реално няма нищо допълнително, което да се попълва от него.

След тази стъпка е време да попълнят в документа стоката, която клиента желае да поръча. Тук добавихме няколко възможности, чрез които да могат да се търсят стоките.

  1. Разделение по категории – в тази секция продуктите са отделени в различни категории.

Пример: ако ще се поръчват различни марки и видове четки за зъби в съответната категория могат да се намерят всички налични

  1. Търговски марки – разделени по марки търговецът може спокойно да намери всички продукти от избраната.
  2. Търсачка - Чрез нея могат да търсят продукт по всички критерии, които има продукта. Този инструмент е най-удобен когато се търси по код на артикула или име.

Това са опциите, които нашият клиент Buldent пожела да имат. Реално тук можем да категоризираме по различни критерии, в зависимост какво клиента търси.

Примерна интересна интеграция, която можем да направим, е портфолио на клиент - опция, чрез която да си направите портфолио на клиентите. Например, ако дадена верига поръчва само 20-30 продукта няма нужда търговецът да търси по марки, кодове или други характеристики. Тези 20-30 продукта може директно да му се оформят в списък и да изпише поръчката. Това ускорява и улеснява изписването на стока.

Друго удобство, което създадохме, е таблица, в която излизат най-често поръчваните стоки от даден клиент. Системата запомня от всеки клиент стоките, които най-често се поръчват и при следваща поръчка те излизат в таблица. Изключителен помощник на търговците по няколко причини:

  1. Позволява им да кликнат на продукта и той директно се добавя в новата поръчка;
  2. Позволява на търговецa да следи стоките, които спират да се поръчват от конкретния клиент, което го подтиква да разбере причината;
  3. Търговецът има възможност да подсети клиента ако вижда, че изпуска да поръча продукт, който всъщност търси всеки път;
  4. Когато един търговец заменя друг е страхотен помощник за новия да се ориентира по-лесно.

Основен търговски похват на модерните компании е използването на промоции. Тяхната реализация и успех зависи изключително много от добрата им комуникация. Точно затова в списъка показваме информация ако има налична промоция за продукта. Търговецът трудно може да пропусне тази информация. По подобен начин се комуникира и дата на следваща доставка, ако се очаква такава, а продуктът не е наличен. Това позволява на търговците да изписват продукти, които не са налични. Системата автоматично ще раздели тези продукти в „бекордър“ и ще даде сигнал за реализирането им при доставка на продуктите по тях.

За финал даваме свобода на служителите сами да следят изпълнението на плановете си и просрочените задължения на клиентите. Така няма нужда да комуникираме тези вътрешни информации и да стигаме до сценарии, където някой не е разбрал или не е имал необходимата справка навреме.

В заключение ще добавим, че функциите, които споменаваме в статията, са индивидуално изработени според нуждите на клиента. Ако вашите процеси не работят на този принцип, не се притеснявайте! Споделете от какво имате нужда и ние ще изградим системата специално за вашия бизнес!