Интеграция на ЕРП система и преработка на сайт за Vimax SD

Интеграция на ЕРП система и преработка на сайт за Vimax SD


Vimax SD е основана през 1991г. и се занимава с разпространение на металорежещи инструменти. Проследимостта на голямата гама от продукти и повишаването на продажбите увеличила и нуждата от интегрирано високотехнологично решение.

Какви бяха проблемните точки за компанията?

Екипът на Vimax SD имаше нужда от система, която да елиминира двойното въвеждане на информация и да улесни комуникацията между офисите. Освен това ръководството имаше желание да спре използването на програмата Ексел, тъй като е стопирала и усложнявала процесите в компанията. В допълнение, екипът отбеляза и един от най-големите плюсове за внедряването на модерна ЕРП система, а именно следенето на информация в реално време.

Фирмата има международни партньори, които изискват точни справки на голяма номенклатура от продукти. Въвеждането на ЕРП система Coriti трябваше да улесни работа с тях. Друг проблем в това отношение беше и поддържането на актуална информация за продуктите като цени, размери, наличност и съвместимост с модели машини.

Пречка за плавната работа на компанията беше и съставянето на промоционални цени и тяхното следене.

Какво направихме, за да разрешим проблемите?

  • Разработка на ЕRP система

Чрез внедряването на ЕРП система Coriti, Vimax SD изкара процеса по офериране на изцяло ново ниво. Преди системата, служителите изготвяли оферти в отделни програми и след това ги сваляли и изпращали чрез имейл.  Вече е много по-лесно и бързо. Целият процес се извършва в Модул „Оферти“ и с клик се изпраща автоматично към клиента. Така се спестява време и се изолират възможностите за грешки от страна на служителите.

Разработихме и модул „Клиенти“ по такъв начин, че да позволява ефективното управление на списъка с лоялни клиенти. Чрез тази функция екипът на Vimax SD проследява ефективно индивидуалните промоционални цени. Друго предимство, от което се възползва компанията е и повече време за привличане на нови клиенти.

  • Разработка на нов сайт

Фирмата се нуждаеше от нов сайт, който да е по-функционален и по-удобен за тях и клиентите. За тази цел бе нужно да направим платформата удобна за клиента лесно да намира продукти по няколко критерия.

Както споменахме фирмата работи с партньори, които имат изключително голяма гама от продукти. Всеки от тях носи със себе си подробни характеристики и съвместимости, поради спецификата на стоката. И всъщност именно това направи интеграцията малко по-сложна. Интегрираме всички тези продукти, заедно със снимки, pdf файлове, AutoCAD чертежи и схеми в сайта и го свързахме със ERP системата.

Целта на връзката между ЕРП системата и сайта е информацията в двете платформи да е идентична и да не се получават разминавания в количествата и цените. Чрез тази интеграция успяхме да елиминираме двойното записване и вероятността от изпускане на поръчка.

Разработихме и едно страхотно удобство за клиентите на сайта. То е именно, лесното търсене на продукти и допълнително филтриране по специфичните им характеристики. Чрез тази функция успяваме да изпълним нашата цел – сайта да е по-функционален и по-удобен. Освен това успяваме и да дадем стойност и на новите потребител, които не са толкова запознати с така специфичната сфера.

Сегментирането и категоризирането на голямата гама продукти вече е гъвкаво, удобно за служителя и клиента, и най-важното - не отнема време.

  • Автоматична връзка със системите на партньорите

Всички функционалности по уебсайта не са нещо ново, големият проблем идва от динамиката на продуктите и тяхната бройка. Реално проектът е невъзможен ако се разчита на ръчно въвеждане на данни за продуктите. Затова една от основните задачи ни беше да свържем системата на производителя и тази на VimaxSD. Тази интеграция позволява информацията автоматично да се качва и визуализира в ЕРП системата и сайта.

Автоматизирането на процесите в една фирма е ключов момент когато става въпрос за пестене на време и усилия. Сега VimaxSD се радва на актуална информация в своя сайт и система без да се налага ръчно да вписват всички продукти, снимки и техните характеристики.

Търсенето на стоки, категоризирането и филтрирането им е изцяло съобразено с потребителя, а софтуерът с нуждите и процесите на компанията.

Това е само един пример как модерните технологични решения и автоматизациите улесняват процесите във фирмата и спестяват много време, усилия и грешки.